Målning

Målning är en hantverksteknik som ingår i våra ytbehandlingsprocesser.​​​​​​​ Vi använder oss av våtlackering för att åstadkomma fina och hållbara resultat. Målningen kan utföras på samtliga metalliska material. Färgtypen anpassar vi utefter materialet. Tvåkomponentsfärg är det vi främst använder men vi har även möjlighet att måla med vattenbaserade färger.

Vår avsedda målningsyta är 8x3 m, vilket möjliggör målning av både mindre komponenter och större produkter. 

Vi har lokala samarbetspartners för pulverlackering och ombesörjer även andra typer av ytbehandlingar.
​​​​​​​

Förbehandling

Blästring

Vi blästrar detaljer och ämnen som besitter rost eller andra orenheter för att ytorna ska bli jämna, släta och fina inför vidare ytbehandling. Blästermedel; stålkulor, blästersand eller glaskulor väljs utifrån materialsort, storlek och krav på kvalitet. 

Detaljer i aluminium och rostfritt stål blästras med glaskulor i ett blästerskåp. Detaljer i stållegeringar blästras i ett separat blästerskåp med blästersand av en storlek på 0,4 - 0,8 mm. Blästerskåpen har måtten 800x400 mm och lämpar sig därav för mindre detaljer.

I vårt blästerrum blästras större detaljer och ytor. Föremålen kan vara upp till hela 4000 mm breda och 9500 mm långa. Till denna blästring används stålkulor. 


Fosfatering

Fosfatering är en grundläggande ytomvandlingsprocess som sker i 6 olika steg. I vår fosfateringsanläggning används zinkfosfat som behandlar mot rost i förebyggande syfte, det rengör även materialet för att skapa en fin yta inför lackering. 

​​​​​​​Vi fosfaterar metallerna järn och stål. Fosfateringsbehållarna är 900x500 mm och har ett djup på 500 mm.