Plåtbearbetning

Stansning

Stansning är en grundläggande metod för bearbetning av tunnplåt. Vi har en hög kapacitet och stansar i flertalet metalliska plåtmaterial, därbland rostfritt stål, galvaniserad plåt och aluminium.

Vi stansar i plåtytor upp till storlek 4000x1250 mm. För samtliga metaller är minimimåttet för plåtens tjocklek 0,7 mm. Den maximala plåttjockleken skiljer sig sedan åt beroende på vilken hårdhet materialet har. Aluminium är det mjukaste materialet som stansas och där kan vi stansa upp till en tjocklek på 5 mm, medan galvaniserad plåt stansas upp till 3 mm och rostfritt stål upp till 2 mm. 

Kantpressning

Kantpressnig är en teknik som möjliggör vårt arbete att böja och forma plåt på ett effektivt sätt. I kantpressen bockas alla typer av metalliska material, såsom galvaniserad plåt, aluminium och höghållfasthetsstål som Docol®. 

Maskinens storlek skapar förutsättningar att bocka ämnen upp till 7000 mm breda och 3000 mm långa. Kantpressen besitter en presskraft på 160 ton, vilket gör att vi kan bocka plåtar av en tjocklek upp till 12 mm. I maskinen anges verktyg, längd, mått och vinkel. Maskinen räknar sedan själv ut vilket presskraft materialet kräver. På så sätt formas plåten med precision för att få ut exakta vinklar.

Vi har lokala samarbetspartners för framtagning av kundspecifika pressverktyg.