Skärande bearbetning

Vi har stor erfarenhet och bred kunskap inom kvalificerad skärande bearbetningsteknik. Möjligheterna med vår allsidiga maskinpark där både gedigna och moderna maskiner samsas gör att vi kan erbjuda tillverkning av både små komponenter och större konstruktioner i de flesta metalliska material. 

Bäddfräsning

Vår verkstad är utrustad med fem stycken bäddfräsar av varierad storlek och funktion, vilket bidrar till hög kapacitet och flexibilitet i tillverkningen. 

Vi har både manuellt- och automatiskt styrda bäddfräsar. Bäddfräsarna med automatisk styrning uppnår en mycket hög precision. Bäddfräsarna har ett obegränsat utbud av verktyg, vilka också specialtillverkas utefter behov.

För två av bäddfräsarna uppgår arbetsområdet i bordssträckning till 3500 mm, för två andra bäddfräsar är motsvarande mått 4000 mm medan det för den sista bäddfräsen uppgår till hela 6000 mm. Maxbredden på 1200 mm är gemensam för samtliga bäddfräsar.

Vid bearbetning av stora konstruktioner från olika vinklar är de vridningsbara maskinhuvudena, som möjliggör steglös vridning 360° per led, till stor nytta.
​​​​​​​

CNC-maskiner

I vår maskinpark finns tre 3-axliga fleroperationsmaskiner som körs uppifrån och två 5-axliga som till sin fördel kan köras från samtliga vinklar. 

Makinparken är även utrustad med två CNC-svarvar. En är radiellt styrd, det vill säga att svarvningen sker från ett håll, medan den andra är fleraxling och kan bearbeta både radiellt och axiellt (från flera håll). Den fleraxliga svarven har drivna verktyg. Denna svarv körs obemannad och kan bearbeta ämnen som är upp till 1000 mm långa och 600 mm breda.

För att optimera och kvalitetssäkra tillverkningen körs i stort sett alla maskiner utifrån beredda program.

Trådgnist

Trådgnisten används för tillverkning av komplexa former och konturer som inte går att skära ut genom fräsning, exempelvis kvadratiska hål och kugghjulsformationer. Processen består i att en tunn metalltråd skär i metalliska material med hjälp av elektricitet. Genom trådgnistning går det att tillverka i princip vilken form som helst på detaljen.

Maskinen har en mycket hög precisionsgrad, vilket möjligör ett noggrannt resultat med minimal felmarginal. Trådgnisten har ett arbetsområde på 600x500 mm och en höjd på 250 mm.

​​​​​​​